måndag 29 november 2010

KLASSE 6 TYSKPROV TISDAG DEN 7 DECEMBER Klicka på länken här nedan, så ser du allt som du lärt dig den här terminen och som du repeterar inför provet! https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B863D3kIStyKMWZmM2NlZjItYzFhZC00OWViLWExYmEtYWE2ZDNmNmZhZDky&hl=en
TYSKA ÅR 6 LÄXA TILL TISDAG DEN 30 NOVEMBER Stencilen från Hallo aus Berlin, dvs fraserna Was machst du gern och svaren på den frågan samt att kunna berätta vilken hårfärg och ögonfärg man har (Ich habe.... Haare und ....Augen) Tisdag den 7 december har vi prov! Provpapper har ni fått!

tisdag 16 november 2010

TYSKA ÅR 6 Läxa till tisdag den 23 november Läs st 4A om familjen. Träna på glosorna till stycket s 115 Skriv en liknande text om dig själv och din egen familj. Skriv på ett papper och klistra in eller rita de olika familjemedlemmarna.

torsdag 11 november 2010

TYSKA ÅR 6 Läxa till tisdag den 16 november Siffror 0 - 20 (finns i boken på sid 15 och sid 24) De som inte gjort klart stencilen om djuren gör det. TYSKA ÅR 9 Läxa till onsdag den 17 november Vi har äntligen börjat med läroboken för årskurs nio, Der Sprung 4. Både textbok och övningsbok är detta år låneböcker, vilket betyder att eleverna inte får skriva i böckerna. För att böckerna ska hålla länge och för att eleverna ska slippa betala ersättning för förstörd bok rekommenderas att båda böckerna slås in något slags omslagspapper. Läxan till onsdag är det som vi ägnade onsdagens lektion åt, nämligen St 2 A Am Flughafen. Dialogen samt förprickade glosor. Prepositioner med både ackusativ och dativ, ÖB s 144 Gör klart övningsboken s 143 Reptera perfekt s 124 - 125 Förvarning om prov för år nio: Onsdag den 24 november. Provpapper delades ut igår, och för dem som inte var där och för dem som glömde och om tekniken fungerar, så ska det gå att klicka på länken nedan: https://docs0.google.com/document/d/17kv_BAQZyfXV0OsI_-Ok_6AOwPhuXVGaTYYKOc17v5o/edit?hl=en&authkey=CK3kkGo# Vi har också brödförsäljning i Åkermyntan lördag den 20 november. Klicka här nedan, så finns information om det: