torsdag 30 september 2010

HAUSAUFGABE BIS 6. OKTOBER Prov! Du har fått repetitionshäfte. Observera att tre facitsidor saknades, och att du fick dem separat under tysklektionen i onsdags! Provet skrivs i gradinsalen. Glöm inte penna, sudd och ett glatt humör!

torsdag 23 september 2010

HAUSAUFGABE BIS MITTWOCH DEN 29. SEPTEMBER 2010 Vi fortsätter att lära oss mer om Schweiz! - Träna på att med hjälp av mindmapen, som du ritade förra gången, berätta så mycket du vet på tyska om Schweiz. Fakta finns i läroboken. På onsdagslektionen kommer du att få berätta muntligt för mig om vad du lärt dig. - Gör klart stencilerna om bisatser. Facit finns! Det viktiga är inte att jag ska rätta - utan att du ska lära dig! Bisatser är bra att kunna för att variera sitt språk och göra meningarna längre. Tänk på att placera det personböjda predikatet sist i bisatsen! - Gör klart korsordet om Schweiz! - Repetera starka verb i perfekt i övningsboken s 123. Bekommen, essen, fahren

tisdag 21 september 2010

FÖRVARNING: PROV DEN 6 OKTOBER! Eftersom jag vet att mina ambitiösa elever brinner av nyfikenhet och iver att i god tid kasta sig över vrålpluggande inför tyskprovet tänkte jag redan nu publicera ett inlägg som tar upp provets innehåll. Tyvärr fixar jag ännu inte att lägga in worddokument - har inte hunnit fråga Martin, som jag tror har koll på detta. Återkommer med mer info! Och för de elever som önskar och snällt ber - på tyska förstås - går det att få en pappersutskrift imorgon på tysklektionen!

torsdag 16 september 2010

HAUSAUFGABE BIS DEN 22. SEPTEMBER Vi ägnar den närmsta tiden åt att lära känna landet Schweiz. Under veckans lektion arbetade du med följande, som du repeterar hemma: ST 14 A - Läs texten och skaffa dig en överblick. ST 14 B - Lös frågorna och fyll i formuläret i övningsboken s 75. Gör utifrån vad du vet om Schweiz en mindmap! Träna ordentligt på förkryssade glosor till 14 A och 14 B. Enligt Ludde är det hela30 stycken den här gången! Rekord? På valsöndagen gäller det! Och för oss är inte det viktiga valresultatet - utan att få in så mycket pengar som möjligt till vår Berlinreskassa via loppmarknaden i vallokalen Björnbodaskolan. Vi hoppas på bra väder och på många köpsugna väljare!

torsdag 9 september 2010

HAUSAUFGABE KLASSE 9

BIS MITTWOCH DEN 15. SEPTEMBER
Modala hjälpverb övningsboken s 129 (rutan)
Skriv tio egna meningar med modala hjälpverb (kan, får, ska, bör, måste) t ex
Jag måste göra min läxa varje dag!
Ich muss jeden Tag meine Hausaufgabe machen!
Obs: Ordföljden: göra står i infinitiv (gloslisteformen) allra sist och det modala hjälpverbet böjs efter personen (subjektet)!
Schweizstencilen - lär dig lite fakta om Schweiz
Träna på dialogen i restaurang - den du gjorde med två andra i gruppen.
Viel Spass! Mit Udo Jürgens Aber bitte mit Sahne!

torsdag 2 september 2010

Läxa till onsdag den 8 september

ST 11 B - text och glosor Träna på din del av dialogen! Gör klart fraserna i övningsboken s 62 D GLÖM INTE att visa lappen om föräldramöte för mamma och pappa!